Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kertünkben is lehetnek gyógynövények
  2022-06-09 22:32:41, csütörtök
 
  Ezek a gyógynövények feldobják a kertünk egyhangúságát és még csodaszépek is - körömvirág, kamilla, levendula, fodormenta

Lassan el kell gondolkodnunk, hogy milyen zöldségeket, fűszernövényeket és gyógynövényeket ültetünk a kertbe. Ideje beszerezni a magokat és lassan az ültetés is elkezdődhet. Mutatunk néhány olyan gyógynövényt, amelyek nemcsak az egészségre nézve hasznosak, hanem üde színfoltjai lehetnek a kiskertünknek.

A körömvirág nemcsak szépséges gyógynövény, hanem nagyon hasznos is, hiszen gombaellenes, fertőtlenítő és sebgyógyító hatásokkal rendelkezik. Mivel a gyógynövény bőrnyugtató tulajdonsággal is bír, ezért nem véletlen, hogy gyógykrémek és kozmetikumok alapanyaga.

A koriander is nagyon hasznos, hiszen eltávolítja a nehézfémeket a szervezetből, és a méreganyagok szervezetből történő kiürítésében is rendkívül hatékony.

A citromfűnek kiemelkedő a nyugtató és a görcsoldó hatása. A gyomorra és az idegrendszerre is pozitív hatást gyakorol.

A fodormenta és borsmenta frissítő hatással rendelkezik. Mindkettőből készülhet tea, amely gyógyítja az emésztési rendellenességeket és az emésztési panaszokat. A menta megnyugtatja a fájó izmokat, talán nem véletlen, hogy izomlazító krémek is készülnek mindkét gyógynövényből.

A rozmaringból energiát nyerhetünk, jó hatással van a memóriára és fokozza a koncentrációt. Mivel stimuláló alternatívája a koffeinnek, így egy-két csésze kávét is kiválthatunk egy-két csésze rozmaringtea segítségével.

A középkorban hatalmat tulajdonítottak a kakukkfűnek. Azt gondolta a középkor embere, hogy ez egy nagyon hatékony gyógynövény a rémálmok ellen, illetve abban is hittek, hogy bátrak is lesznek ettől a gyógynövénytől, amennyiben rendszeresen fogyasztják. A kakukkfűolaj antibakteriális és antiszeptikus hatásokkal rendelkezik, ezért nagyon hatékony lehet a téli megfázás és influenza megelőzésében.

A levendulának enyhe antidepresszáns hatása van, és az idegrendszer számára is rendkívül hasznos. Enyhíti a stresszt, oldja a feszültséget és nyugalommal tölt el bennünket az illata is. Lefekvés előtt fogyasszuk teaként, vagy csepegtessünk pár csepp levendulaolajat a fürdővizünkbe.

A kamilla is csökkenti a stresszt, nagyon hatásos különböző fertőzések ellen, illetve gyomor-rendellenességek esetén is fordulhatunk ehhez a remek gyógynövényhez.

Ültessünk ezekből a gyógynövényekből a kiskertünkbe vagy az erkélyünkre és bízzunk áldásos hatásaikban, gyógyító erejükben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: gyógynövényekből, rendellenességek, fűszernövényeket, tulajdonítottak, antidepresszáns, levendulaolajat, antibakteriális, gyógynövényeket, gyógynövényhez, tulajdonsággal, idegrendszerre, gyógynövényből, gyógynövénytől, gondolkodnunk, antiszeptikus, csepegtessünk, egyhangúságát, fürdővizünkbe, gyógynövények, megelőzésében, koncentrációt, alternatívája, kiskertünknek, rendszeresen, gyógynövényt, kozmetikumok, feszültséget, levendulának, gombaellenes, fertőtlenítő, megnyugtatja, kakukkfűolaj, méreganyagok, kiürítésében, kiválthatunk, fordulhatunk, gyógynövények feldobják, kertünk egyhangúságát, egészségre nézve, körömvirág nemcsak, gyógynövény bőrnyugtató, méreganyagok szervezetből, citromfűnek kiemelkedő, görcsoldó hatása, emésztési panaszokat, menta megnyugtatja, fájó izmokat, rozmaringból energiát, középkorban hatalmat, középkor embere, nagyon hatékony, rémálmok ellen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Irgalom és ítélet  Maradék idő  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam Krisztina b...  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Mosolyogtál már ma?  Jó éjt  Facebookon kaptam  Emlék  Muratáj  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Krisztinától  Ez a jó az alvásban.  Gárdonyi Géza - Április végén  Amit átélünk,  Miért nem menti meg Jézus...  Emlék  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Két tekintet van  Szép estét kedves látogatóimna...  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Zilahy Lajos gondolata  Becsüld meg azt amid van,...  A boldogság ült a világvégén  Különös!  próbáljuk ki az őszinteséget  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Naplemente  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Amit átélünk,  A Gömb  Maradék idő  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  Próbálkozni kell ahhoz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ez a jó az alvásban.  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Az Európai Unió is foglalkozik...  Esti kép  Zilahy Lajos gondolata 
Bejegyzés Címkék
gyógynövények feldobják, kertünk egyhangúságát, egészségre nézve, körömvirág nemcsak, gyógynövény bőrnyugtató, méreganyagok szervezetből, citromfűnek kiemelkedő, görcsoldó hatása, emésztési panaszokat, menta megnyugtatja, fájó izmokat, rozmaringból energiát, középkorban hatalmat, középkor embere, nagyon hatékony, rémálmok ellen, kakukkfűolaj antibakteriális, téli megfázás, levendulának enyhe, idegrendszer számára, remek gyógynövényhez, kiskertünkbe vagy, gyógynövényekből, rendellenességek, fűszernövényeket, tulajdonítottak, antidepresszáns, levendulaolajat, antibakteriális, gyógynövényeket, gyógynövényhez, tulajdonsággal, idegrendszerre, gyógynövényből, gyógynövénytől, gondolkodnunk, antiszeptikus, csepegtessünk, egyhangúságát, fürdővizünkbe, gyógynövények, megelőzésében, koncentrációt, alternatívája, kiskertünknek, rendszeresen, gyógynövényt, kozmetikumok, feszültséget, levendulának, gombaellenes, fertőtlenítő, megnyugtatja, kakukkfűolaj, méreganyagok, kiürítésében, kiválthatunk, fordulhatunk, kiskertünkbe, rozmaringtea, segítségével, szervezetből, rozmaringból, nehézfémeket, idegrendszer, mindkettőből, rendelkezik, sebgyógyító, citromfűnek, fogyasztják, gyógykrémek, gyógynövény, kakukkfűnek, eltávolítja, bőrnyugtató, középkorban, színfoltjai, elkezdődhet, csodaszépek, zöldségeket, nyugalommal, erkélyünkre, hatásaikban, beszerezni, fodormenta, nyerhetünk, fogyasszuk, fertőzések, alapanyaga, koffeinnek, amennyiben, hatásokkal, panaszokat, izomlazító, körömvirág, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5809
  • e Hét: 30700
  • e Hónap: 62186
  • e Év: 266887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.